Ook Köln wilde Götze: "Hij had zelf andere plannen"

10 oktober 2020, 14:53

PSV stuntte op de slotdag van de transferwindow met het binnenhalen van Mario Götze. Naar verluidt was er meer interesse in de transfervrije middenvelder, die in 2014 de WK-finale besliste. Ook 1. FC Köln was een van de clubs die door de Eindhovenaren werd afgetroefd.

"We hebben ons inderdaad met zijn komst beziggehouden", bevestigt directeur sport Horst Heldt aan het Duitse Sport1. "We zochten een tien en hebben daarbij ook aan Mario gedacht. Hij was transfervrij en had zeker goed bij 1. FC Köln gepast. Hij had zelf andere plannen. We wensen hem veel succes in Eindhoven."

Götze werd eerder al aan verschillende clubs gelinkt. Verschillende clubs uit de Bundesliga zouden interesse hebben gehad, onder wie zelfs Bayern München. Ook clubs uit Italië en de MLS hadden zich volgens de geruchten gemeld. Götze zelf gaf aan op gevoel voor PSV gekozen te hebben. Zijn gesprekken met trainer Roger Schmidt hielpen hem bij die keuze. "Ik ben toe aan een compleet andere uitdaging en die heb ik in Eindhoven gevonden", zei de wereldkampioen over zijn transfer.

Lees ook: Bosz benieuwd naar Götze: "Hij ziet er heel afgetraind uit"

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen