Memphis even aanvoerder van Nederlands elftal: "Een eer"

11 oktober 2020, 08:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tegen Mexico (0-1 verlies) droeg Memphis Depay een helft lang de aanvoerdersband bij het Nederlands elftal. Dat was voor het eerst voor de 26-jarige aanvaller en hij spreekt dan ook van een eer. Het zorgt er echter niet voor dat hij zich anders gedraagt in het veld.

Het bewijst natuurlijk wel dat Frank de Boer vertrouwen heeft in de speler van Olympique Lyon. "Het was een eer. Ik ben het wel gewend om aanvoerder te zijn bij mij club, maar bij het Nederlands elftal was het nog niet gebeurd", zegt de aanvaller tegen NUSport.nl. "Niet alle spelers die voor de aanvoerdersband in aanmerking kwamen stonden in het veld, maar ik was degene met veel ervaring. Maar met of zonder band: ik probeer altijd mijn verantwoordelijkheid te nemen en dingen neer te zetten."

Met De Boer staat er nu een andere coach voor de groep, maar dat zorgt volgens Memphis niet voor veel veranderingen. "Ik heb het gevoel dat we op dezelfde weg zijn met z'n allen. We zijn nog steeds aan het bouwen en ik heb niet het gevoel dat er nu iets anders is. Dat is bijzonder en zie je niet vaak. Ik heb er een goed gevoel bij", zegt Memphis.

Lees ook: Vermoedelijke opstelling: De Jong vervangt Memphis in de spits

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen