Van de Looi en Doekhi testen bij Jong Oranje positief op corona

11 oktober 2020, 13:22   Bijgewerkt: 11 oktober 2020, 13:39

Na Jordan Teze zijn er bij Jong Oranje nog twee personen positief getest op het coronavirus. Het gaat om hoofdtrainer Erwin van de Looi en verdediger Danilho Doekhi. Dat bevestigt de KNVB zondagmiddag. Het tweetal reist dan ook niet mee naar Cyprus voor de wedstrijd tegen Jong Cyprus.

Van de Looi en Doekhi zijn zaterdagavond, direct na de uitslag van de test, terug naar huis gegaan. Beiden zijn klachtenvrij en gaan nu, volgens de RIVM-richtlijnen, 72 uur in quarantaine. 'Om besmetting tegen te gaan worden vergaande protocollen aangehouden en worden spelers en staf veelvuldig getest zodat er bij een positieve test direct actie ondernomen kan worden', legt de bond uit. 'Als er iemand positief getest is, wordt deze persoon direct geïsoleerd waarmee verdere besmettingen kunnen worden voorkomen.'

Assistent-trainer Marcel Groninger neemt de taken van Van de Looi over tijdens de uitwedstrijd tegen Jong Cyprus. Hij heeft slechts de beschikking over achttien spelers, omdat Cody Gakpo is afgehaakt met een blessure. Dani de Wit is er ook niet bij, omdat hij tegen Jong Gibraltar een gele kaart kreeg en geschorst is. Eerder testte Teze al positief op corona en ook hij is er dus niet bij.

Het duel met Jong Cyprus wordt dinsdag om 18.00 uur gespeeld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen