Oranje scoort en wint ook in het tweede duel onder De Boer niet

11 oktober 2020, 19:51   Bijgewerkt: 11 oktober 2020, 20:11

Het Nederlands elftal heeft op bezoek bij Bosnië-Herzegovina zondagavond uiterst gevoelige punten verspeeld in strijd om de Nations League-zege. Ook in de tweede interland onder de nieuwe bondscoach Frank de Boer speelde Oranje flets en onnauwkeurig. Het Nederlandse slotoffensief leidde niet tot een onverdiende zege, waardoor De Boer als coach nog zonder goals én zege is.

Een simpele pass van A naar B, minuut 53. Virgil van Dijk tikt de bal breed op linksback Daley Blind, die de bal knullig onder zijn voet door laat rollen. Het stond symbool voor het fletse optreden van het Nederlands elftal in Zenica, het decor van de tweede wedstrijd onder leiding van de nieuwe bondscoach Frank de Boer. Na de oefennederlaag tegen Mexico bleken ook de Bosniërs een te lastige horde in de Nations League, waarin eerder al werd verloren van Italië.

Want gescoord werd er uiteindelijk helemaal niet. Oranje was voorin inspiratieloos en niet bij machte om het de tegenstander écht te laten zweten. Quincy Promes speelde een beroerde interland, terwijl Luuk de Jong en Donyell Malen (hij kreeg op rechts de voorkeur boven Steven Berghuis) nauwelijks bereikt werden. Symbolisch was het extreem lage aantal balcontacten voor rust (twaalf) van De Jong, die de geschorste Memphis Depay in de punt van de aanval verving.

Daardoor kreeg Oranje een uiterst gevoelige tik in strijd om de eerste plaats in de Nations League-poule. Nederland heeft na drie duels vier punten verzameld, terwijl Italië een wedstrijd minder speelde om tot datzelfde puntenaantal te komen. Komende woensdag dient Oranje te winnen van de Italianen om mee te blijven doen om de eindzege. De wedstrijd in Bergamo, waar Marten de Roon door zijn gele kaart in ontbreekt, begint om 20.45 uur. Voordeel is dat Memphis Depay dan wel weer terug is: De Boer en Oranje kunnen zijn creativiteit meer dan goed gebruiken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen