België verliest na twee jaar weer eens, hattrick Haaland

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

11 oktober 2020 – België is de kop in Groep 2 van de Nations League in elk geval voorlopig kwijt. De nummer één van de wereldranglijst begon op bezoek bij Engeland nog uitstekend en kwam ook op voorsprong, maar moest de zege en daarmee ook de koppositie van de poule uiteindelijk aan de formatie van Gareth Southgate laten. Kroatië en Noorwegen deden beide in eigen huis eveneens goede zaken. 

België verliest na twee jaar weer eens, hattrick Haaland

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Uit een vurig openingsoffensief opende België nog wel de score via Romelu Lukaku. Nadat een goal van Yannick Carrasco nog werd afgekeurd wegens buitenspel, versierde de spits van Internazionale een strafschop die hij zelf terecht volgens de verhoudingen binnenschoot. Thomas Munier stond buitenspel bij de afgekeurde Belgische 0-1 en was even later opnieuw ongelukkig, nadat hij een overtreding maakte in het eigen zestienmetergebied bij een corner.

Dus ging de bal opnieuw op elf meter en dat karweitje was wel besteed aan Marcus Rashford. De jonge spits schoot overtuigend de gelijkmaker raak. Na een uur spelen betekende zijn treffer het begin van de overwinning op België – dat op 18 november 2018 de laatste interland verloor. Met een van richting veranderde treffer van Mason Mount kwam Engeland als winnaar – en voorlopig koploper van Groep 2 in de Nations League – uit de bus: 2-1.

Kroatië – Zweden 2-1
Zonder punten uit twee duels begonnen Zweden en Kroatië aan de onderlinge strijd om degradatie te voorkomen in Groep 3 uit League A en het werd de WK-finalist van 2018 dat daarin de eerste slag heeft geslagen. Het eerste doelpunt van de avond viel na een half uur spelen uit een heerlijke counter: Nikola Vlasic was het eindstation en schoot knap raak in de verre hoek uit een heerlijke aanval. Nadat Marcus Berg bij de tweede paal simpel de 1-1 maakte op aangeven van Emil Forsberg, kroonde zich vlak voor tijd tot matchwinner met een vergelijkbare goal. Daardoor is Zweden voorlopig hekkensluiter in de poule.

Noorwegen – Roemenië 4-0
Met Erling Haaland en Alexander Sørloth beschikt Noorwegen over twee uitstekende en vorig seizoen veelscorende spitsen in Groep 1 van League B. Daar heeft Roemenië ook mee kennisgemaakt, want in het eerste bedrijf kwamen beide spitsen op het scoreformulier tegen de ploeg die werd uitgeschakeld door IJsland afgelopen week in de strijd om het EK. Noorwegen, dat overigens ook werd uitgeschakeld, kwam na een kwartier via Haaland op voorsprong na een fraaie steekpass van Martin Ødegaard, terwijl Sørloth vlak voor de pauze bij de tweede paal de tweede binnenliep. Uit een pass van opnieuw Ødegaard, ditmaal uit een afgeslagen counter, en pass van Sørloth bepaalde Haaland met twee goals de eindstand in de tweede helft, waarmee hij zelf een hattrick produceerde.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd