Jongen (11) schrijft brief naar Klopp en krijgt prachtig antwoord

12 oktober 2020, 19:51

Omdat hij zenuwachtig was voor zijn eerste dag op de middelbare school, schreef de elfjarige Lewis Balfe vorige maand Jürgen Klopp een brief. De jonge Liverpool-fan wilde graag van de trainer van zijn favoriete club weten hoe hij met zenuwen omgaat. Dit weekend kreeg het jongetje een hartverwarmend antwoord van de manager van The Reds.

'Hallo Lewis, mag ik beginnen met je een geheim te vertellen? Ook ik word nerveus. Om eerlijk te zijn, zou ik me zorgen maken als ik niet zenuwachtig zou worden. Want als het gebeurt, krijg ik de kans om die energie in iets positiefs om te zetten', begint Klopp de brief. 'Ik weet dat het misschien vreemd is voor een jongen van jouw leeftijd om te denken dat de trainer van Liverpool zich zo kan voelen als jij, maar het is wel zo.'

'Uit je brief blijkt duidelijk dat je heel attent en zorgzaam bent. Als je over deze kwaliteiten beschikt, is het erg moeilijk om niet nerveus te worden. Je vroeg me wat ik doe als mijn spelers zich zo voelen en het antwoord is simpel: ik herinner ze eraan hoe belangrijk ze voor me zijn en hoeveel ik in ze geloof. Ik twijfel er niet aan dat jouw familie dat ook bij jou doet', gaat de brief verder.

'Je hoeft je geen zorgen te maken dat er nare dingen gebeuren. Zoals je weet heb ik meer dan een paar finales verloren en dat is geen goed gevoel, maar met de hulp van mijn familie en vrienden bleef ik doorgaan en uiteindelijk hebben we kunnen genieten van echt goede tijden. Als ik in de slechte tijden was blijven hangen, was dat niet mogelijk geweest. Wees dus alsjeblieft positief over jezelf en kijk uit naar de schitterende tijden waarvan ik weet dat je die zult beleven.'

'En vergeet niet dat je deel uitmaakt van de Liverpool-familie, wat betekent dat er miljoenen en miljoenen mensen zoals jij zijn die willen dat je zo gelukkig mogelijk bent. Jouw steun betekent veel voor mij en voor iedereen bij Liverpool, dus ik hoop dat deze brief laat zien dat we jou ook steunen', sluit Klopp de brief af.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen