Dest over band met Koeman: "Relatie is goed gebleven"

13 oktober 2020, 09:21

Sergino Dest stelt dat zijn keuze voor Amerika boven het Nederlands elftal niets aan zijn relatie met Ronald Koeman heeft gedaan. De rechtsachter weigerde om voor Oranje uit te komen toen Koeman nog bondscoach was. "Maar dat had niets met hem te maken, onze relatie is gewoon goed gebleven", verzekert de oud-Ajacied.

Dat vertelt hij tegenover het Amerikaanse medium SI. "Ik moest kiezen tussen Nederland en Amerika en toen heb ik Koeman eerlijk gezegd dat ik liever voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten wilde spelen", zei Dest, wiens zaakwaarnemer al snel een berichtje kreeg van Koeman. "Hij vroeg of ik bij Barcelona wilde komen spelen. Toen zagen we elkaar weer en dat voelde heel natuurlijk en was helemaal niet awkward."

Dat ook Bayern München geïnteresseerd was, maakte de keuze lastiger, maar zeker niet te lastig. "Want ik heb altijd gedroomd van FC Barcelona. Die kans wilde ik met beide handen grijpen en hier speel ik met Messi, de beste speler ter wereld", zei Dest, die weet dat er ook kritiek was op zijn overstap naar Catalonië. Tot dusver was hij bij Ajax immers pas net een vaste waarde.

Lees ook: Dest blij met debuut: "Ben blij met het vertrouwen van Koeman"

"Maar ik houd van uitdagingen en denk dat ik mezelf het beste ontwikkel met deze stap. Hier ervaar ik waar ik nog het hardst aan moet werken", aldus Dest, voor wie speeltijd lonkt de komende tijd. Linksback Jordi Alba kampt namelijk met een blessure en Dest – die ook op links uit de voeten kan – is zijn vermoedelijke vervanger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen