Amateurvoetbal stilgelegd; betaald voetbal blijft doorgaan

13 oktober 2020, 19:12   Bijgewerkt: 13 oktober 2020, 19:21

Het amateurvoetbal in Nederland is tijdelijk stilgelegd. Dat bevestigde premier Mark Rutte dinsdagavond op de persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen. Professionele sport krijgt een uitzonderingspostie; de Eredivisie en Eerste Divisie blijven wel doorgaan. Daarbij benadrukte de premier dat publiek bij deze wedstrijden verboden blijft. 

Vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen presenteerde het kabinet dinsdagavond nieuwe maatregelen. De contactsporten waren hier een belangrijke pijler: amateursporten waarbij geen anderhalve meter afstand gehouden kan worden - waaronder dus voetbal - worden stilgelegd. De maatregel geldt voor spelers boven de achttien jaar. De nieuwe regels gelden in eerste instantie voor vier weken, maar zouden verlengd kunnen worden, zo vertelde Hugo de Jonge. 

Een kleine twee weken eerder kwam het kabinet al met de maatregel om geen publiek meer toe te staan bij sportwedstrijden. De vrees bestond dat ook het profvoetbal in zijn geheel zou worden stilgelegd. "In mijn ogen moet je ten minste zonder publiek kunnen spelen", zei KNVB-directeur Eric Gudde daarover afgelopen zondag in Studio Voetbal. "Maar er moet ook een perspectief zijn voor de hele evenementenbranche als de dalende lijn weer wordt ingezet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen