Ajax hoopte 'absolute topspits' binnen te halen in transferwindow

13 oktober 2020, 21:09   Bijgewerkt: 13 oktober 2020, 21:24

Ajax had in de afgelopen transferzomer graag nog een spits binnengehaald. Volgens trainer Erik ten Hag zette de club in op de komst van een 'absolute topspeler'. Bij die zoektocht konden de Amsterdammers geen haalbare speler vinden die een versterking zou kunnen zijn. 

Dat laat de trainer weten in een gesprek met Ajax TV. Ten Hag geeft aan verder tevreden te zijn hoe de transferperiode is verlopen, al stond de komst van een spits hoog op het lijstje. "Wat niet gelukt is, is een nummer negen. Daar hadden we wel op ingezet. We waren daarbij heel kritisch; het moest een absolute topspeler zijn. Dat is helaas niet haalbaar gebleken."

"We waren heel kritisch, omdat we zelf ook veel goede spitsen in huis hebben. Daar hebben we uiteindelijk ook voor gekozen. Als je iets binnenhaalt, moet het echt beter zijn. We zochten topkwaliteit, iemand die het op het allerhoogste niveau al heeft laten zien." Luis Suárez, die deze zomer mocht vertrekken uit Barcelona en aan Ajax gelinkt werd, voldoet aan die eisen. "Ik wil geen namen noemen, maar je moet aan die categorie spelers denken. Dat is waar we naar gezocht hebben."

Ajax kende een redelijk actieve transferzomer, waarin afscheid genomen werd van onder meer Hakim Ziyech, Donny van de Beek, Joël Veltman en Sergiño Dest. Daar werden Antony, Mohammed Kudus, Davy Klaassen, Maarten Stekelenburg en Sean Klaiber voor teruggehaald. Daarbij ziet Ten Hag ook het aanblijven van Andre Onana en Nicolas Tagliafico, die beiden leken te gaan vertrekken, als een goede zet van zijn club. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen