Onduidelijkheid bij KNVB over amateurclubs in bekertoernooi

13 oktober 2020, 23:48   Bijgewerkt: 13 oktober 2020, 23:55

De aangekondigde coronamaatregelen die betrekking hebben op het voetbal leiden vooralsnog tot veel onduidelijkheid. Dinsdagavond kondigde het kabinet aan dat al het amateurvoetbal wordt stilgelegd en alleen voor de professionele sport een uitzondering wordt gemaakt. Wat dat betekent voor de amateurclubs die in de KNVB Beker uitkomen, is nu de vraag. 

In de eerste bekerronde, die eind oktober gespeeld zal worden, komen 26 amateurclubs in actie. De KNVB gaat ervanuit dat deze wedstrijden gewoon gespeeld kunnen worden. Dat geeft directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee aan tegenover de NOS. "Het is een betaald voetbaltoernooi, dus dan zou je mogen veronderstellen dat ook de amateurclubs mogen voetballen. De vraag is wel of dat praktisch kan. Zijn ze fit genoeg om te spelen? Moeten ze getest worden? Dat zijn allemaal vragen die wij de komende dagen willen beantwoorden."

Onder meer DVS '33 - Willem II, VV Staphorst - PEC Zwolle, TEC - FC Groningen en HHC Hardenberg - Vitesse staan in de komende speelronde op het programma. De KNVB legt de vragen over het bekertoernooi morgen (woensdag) voor aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en gaat hierover ook intern in beraad. 

Vrouwen Eredivisie

Een andere vraag die aan VWS voorgelegd zal worden, is of de Vrouwen Eredivisie wel door mag gaan. In de persconferentie werd bekend dat er een uitzondering op de regels wordt gemaakt voor de Eredivisie en Eerste Divisie, maar kwamen de vrouwen niet aan bod. Ook hier denkt Van der Zee dat er wel gevoetbald kan blijven worden, ondanks dat vrouwenvoetbal bij de KNVB onder de amateurtak valt. "Het is een professionele topsport. Clubs spelen op topsportaccommodaties. Hoe dat juridisch en technisch bij ons geregeld is, interesseert niemand iets."

Lees ook: KNVB reageert op maatregelen: "Dit baart ons grote zorgen" 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen