Veelbesproken Sow: "RKC en ik zijn geen vijanden geworden"

14 oktober 2020, 10:07

Sylla Sow was afgelopen transferperiode zonder twijfel de meest besproken speler van RKC Waalwijk. De 24-jarige middenvelder probeerde een vertrek te forceren door een arbitragezaak tegen zijn club aan te spannen, maar RKC werd in het gelijk gesteld door de arbitragecommissie. Daardoor is Sow nog altijd speler van de club uit Waalwijk.

In een onderhoud met het Brabants Dagblad blikt Sow terug op de bewogen periode. "Er zou een foutje in mijn contract zitten. Op basis daarvan zou ik transfervrij of tegen een geringe vergoedingssom weg kunnen bij RKC. Daarom besloot ik, samen met mijn zaakwaarnemer, een arbitragezaak aan te spannen", legt hij uit.

De arbitragecommissie gaf het kamp-Sow geen gelijk. "Dat de rechter er anders over dacht, is jammer. Maar gelukkig zijn we steeds netjes gebleven naar elkaar toe. De sfeer tijdens de schorsingen van de rechtszitting was niet vervelend. RKC en ik zijn geen vijanden geworden", aldus Sow, die in genade werd aangenomen en dit seizoen als invaller drie keer aan de bak kwam.

Na de verloren arbitragezaak ging hij met onder meer zijn trainer om tafel. "Fred Grim zei: 'Je had naar mij toe moeten komen'. Hij is zelf speler geweest en weet wat er in het hoofd van een voetballer omgaat. Hij zei dat ik de club niet buiten had moeten sluiten en het transparant had moeten houden. Die tip neem ik mee in mijn verdere carrière."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen