Henk de Jong leeft mee met NAC: "Situatie erger dan we denken"

14 oktober 2020, 16:46

De kraker tussen NAC Breda en SC Cambuur van vrijdag is door de KNVB naar dinsdag verplaatst. Dat heeft alles te maken met het feit dat NAC nog hinder ondervindt van de zeker elf coronabesmettingen bij de club. Het is zodoende nog niet duidelijk wanneer die club de training kan hervatten. Cambuur-trainer Henk de Jong heeft dan ook begrip voor de verschuiving.

De KNVB prees eerder de goede samenwerking tussen NAC en Cambuur. Laatstgenoemde club begrijpt dat het duel moet worden verplaatst en stelt zich begripvol op. "Als we als Cambuur in deze positie zouden zijn, zou uitstel ook logisch zijn. Alle begrip dus van mijn kant", zegt De Jong tegen de Leeuwarder Courant. De Jong heeft telefonisch onderhoud gehad met trainer Maurice Steijn van NAC. "De situatie is ernstiger dan we hier denken. Het is heel erg zonde voor hem, de spelers, de club. Ook voor ons. Maar ik speel ik liever tegen een sterk NAC Breda, we willen op sportieve gronden de strijd aangaan en winnen."

Het duel wordt nu volgende week dinsdag gespeeld. Dat betekent dat Cambuur vervolgens een korte voorbereiding kent op de volgende wedstrijd. "Mocht het doorgaan dan zitten er maar drie dagen tussen dat duel en onze volgende wedstrijd thuis tegen Roda JC. Maar dat is nu eenmaal niet anders, de KNVB kan niet ineens weer alles opnieuw inplannen. Dus die spelen we dan en dan geef ik de jongens daarna wel twee dagen vrij."

Lees ook: NAC tegen Cambuur verzet vanwege besmettingen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen