Groep Oranje: Lewandowski loodst Polen langs Bosnië

14 oktober 2020, 22:38

In tegenstelling tot het Nederlands elftal heeft Polen woensdag wel af weten te rekenen met Bosnië en Herzegovina, dat echt het lelijke eendje is in Groep 1. De Polen wonnen woensdag met dank aan de impulsen van Robert Lewandowski gemakkelijk: 3-0.

Bosnië hield in het weekend knap stand tegen Oranje, maar had woensdag niets te vertellen tegen Polen. Dat Anel Ahmedhodzic namens de bezoekers al na vijftien minuten een rode kaart kreeg, hielp uiteraard niet meer voor Bosnië. Die ploeg moest zich daardoor nog verder terugtrekken en kon geen stand houden. Het ging mis toen Robert Lewandowski vijf minuten voor rust de bank brak en de 1-0 scoorde. Vijf minuten later was hij de aangever bij de 2-0 van Karol Linetty en daardoor was het duel beslist.

Na de rust was het minder van de kant van Polen, maar toch liep het nog verder uit naar 3-0. Lewandowski haalde in de 52ste minuut wederom de trekker over: 3-0. Het was alweer zijn 63ste doelpunt in dienst van de nationale ploeg. In Groep 1 staat Polen nu bovenaan, met zeven punten uit vier duels.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!