Engeland verliest thuis, België pakt wel drie punten

14 oktober 2020, 22:59

Engeland is niet langer de koploper van Groep 2 van Divisie A. De formatie van Gareth Southgate leed op het eigen Wembley een pijnlijke 0-1 nederlaag tegen Denemarken. De ploeg liep rood aan, met een rode kaart voor de ongelukkige Harry Maguire.

Engeland moest al na een halfuur met tien man verder, omdat Maguire toen zijn tweede gele kaart kreeg. Hij maakte een harde overtreding op Kasper Dolberg en kon inrukken. Het zorgde voor een nieuwe stroom aan kritiek op de peperdure centrumverdediger die weedom niet goed speelde. Desondanks kreeg de ploeg nog de nodige kansen, maar Denemarken ging er met de winst vandoor. De enige goal werd gemaakt door Christian Eriksen, die scoorde vanaf de penaltystip: 0-1.

België zegeviert wel

België pakte woensdag wel drie punten. Tegen IJsland was Romelu Lukaku de belangrijkste man met twee goals in de eerste helft. Hij scoorde zijn 43ste goal in slechts 44 duels voor de nationale ploeg. Lukaku stond vanavond echt op omdat vele andere sterren er niet bij waren. Overigens maakte Birkir Már Saevarsson eerder nog de gelijkmaker namens IJsland, maar dat was niet voldoende voor dat land. De Belgen staan nu bovenaan in de groep met twee punten meer dan de Engelsen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen