Opsteker vrouwenvoetbal: Eredivisie mag toch doorgaan

14 oktober 2020, 23:14

Net als de Eredivisie en de Eerste Divisie voor mannen mag ook de Eredivisie voor vrouwen doorgaan. De competitie werd, omdat die officieel tot de amateursport hoort, eerst afgeblazen door de nieuwe coronamaatregelen. Nu is geregeld dat de Eredivisie Vrouwen toch verder mag gaan.

Minister Tamara van Ark (Sport) heeft toegezegd dat de competitie onder hetzelfde besluit valt als de eredivisie voor mannen. 'We zullen snel met de minister in overleg gaan over de praktische invulling', schrijft Jan Dirk van der Zee, directeur amateur- en vrouwenvoetbal bij de voetbalbond KNVB, op Twitter. 'Mooi dat er gelijkheid is in het topvoetbal.'

Als dat niet was geregeld, had de Eredivisie voor vrouwen vier weken stilgelegd moeten worden en dat had grote gevolgen kunnen hebben voor de teams en ook de Oranje Leeuwinnen. Nu mag de competitie dus toch doorgaan, al moeten er eerst nog wel knopen worden doorgehakt over de zogenaamde 'sportieve bubbel'. De maatregelen die bij de mannen al werden genomen, moeten nu ook worden toegepast bij de vrouwen om het op die manier echt veilig te maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen