Uitblinker De Jong tevreden: "Maar zaten niet in een dip"

15 oktober 2020, 07:35   Bijgewerkt: 15 oktober 2020, 08:03

Frenkie de Jong was zonder twijfel een van de absolute uitblinkers van het Nederlands elftal woensdagavond op bezoek bij Italië. De spelmaker blonk uit als nooit te voren, lag met een fraaie steekpass aan de basis van het Oranje-doelpunt en was door de Italianen amper af te stoppen. Zelf dankte de middenvelder van FC Barcelona dat ook aan het door Frank de Boer gekozen spelsysteem.

"Ik denk dat het voor Italië moeilijker doorheen te spelen was dan de vorige keer, we hadden het nu beter voor elkaar", oordeelde De Jong tegenover de NOS na [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/373864/oranje-pakt-punt-bij-italie-na-prima-optreden-in-nieuw-systeem-1-1/,_blank,de 1-1 remise]. "Er had meer ingezeten, eigenlijk hadden we moeten winnen om bovenaan te komen in de poule. Het resultaat tegen Bosnië was teleurstellend, maar we zaten niet in een dip. Het resultaat in de oefenwedstrijd tegen Mexico maakte ook door de wisselingen niet veel uit."

Dat er veel kritiek was op het Nederlands elftal, doet De Jong weinig. "We raken zelf niet van de leg, ondanks dat mensen ons misschien overschat vonden. Tegen Italië waren we minder, maar vandaag laten we zien dat we een goed team zijn. En analisten mogen er ook wat van vinden, maar je creëert wel een stemming", vond De Jong, die het lang niet met alle kritieken eens was.

Lees ook: De Boer nam risico: "Kritieken zouden niet mals zijn"

Dat Oranje zich (eenmalig) aanpaste aan Italië, vond De Jong een goede zet. "In de thuiswedstrijd ontstonden er hele grote ruimtes op het middenveld", herrinerde hij. "Ik kon nu meer risico nemen, omdat ik drie centrale verdedigers achter me heb staan. Zo houden we meer jongens in de restverdediging, dan hoef ik niet per se in mijn positie te blijven en kan ik ook naar voren dribbelen. Of ik me beter voel in dit systeem? Nee hoor, dat valt wel mee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen