Hoedt terug bij Lazio: "Het was een fout dat ik vertrok"

15 oktober 2020, 15:38   Bijgewerkt: 15 oktober 2020, 15:51

Wesley Hoedt is vanmiddag offcicieel gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Lazio. De 26-jarige centrumverdediger werd afgelopen week op huurbasis gestrikt van Southampton, waar hij nauwelijks op speeltijd kon rekenen. Daarom koos Hoedt voor een terugkeer naar de club waar hij in het verleden al succesvol was.

Na zijn transfer van AZ naar Lazio groeide Hoedt in 2015 uit tot vaste waarde bij de Romeinse club. Dat trok ook de aandacht van Premier League-club Southampton, dat zeventien miljoen euro neertelde voor de Oranje-international. Hoedt beseft dat zijn stap naar Engeland niet de juiste was. "Ik heb een fout gemaakt toen ik Lazio verliet. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om terug te keren", aldus de verdediger op de kanalen van de club.

Hoedt kon bij Southampton niet meer rekenen op speelminuten. Daarom werd hij afgelopen seizoen al verhuurd aan het Belgische Royal Antwerp, waar hij zich in de kijker van zijn oude club speelde. "We waren op zoek naar een centrale die de taal en ons spelsysteem kende", aldus hoofdtrainer Filippo Inzaghi, die aan de basis stond van de komst van Hoedt.

"De coach belde me een paar weken geleden, we spraken met elkaar en van daaruit was het idee om terug te keren geboren", verklaart de verdediger. "Inzaghi was fundamenteel voor deze keuze, hij vroeg me om terug te komen. Ik weet dat er twijfels over mij bestaan, maar ik zal alles geven voor Lazio en hun fans. In vergelijking met toen ik vertrok, heb ik veel meer ervaring en ben ik beter geworden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen