'Ronaldo verbrak protocol met interlandreis naar Portugal'

15 oktober 2020, 16:32

Cristiano Ronaldo heeft zich volgens de Italiaanse sportminister Vincenzo Spadafora niet aan de voorgeschreven coronamaatregelen gehouden. De Portugees vloog deze week voor een interlandbreak naar zijn thuisland en verbrak daarmee het gezondheidsprotocol dat in Italië van kracht is. 

De 35-jarige Portugees werd afgelopen week positief getest op het coronavirus, kort nadat hij in actie kwam tegen Spanje en Frankrijk. Volgens het protocol mocht Ronaldo de Juventus-bubbel pas verlaten na drie negatieve tests, maar de topscorer van de Portugese ploeg besloot al na twee tests in het vliegtuig te stappen, weet Football Italia.

Spadafora is ervan overtuigd dat Ronaldo de fout in is gegaan. "Ja, dat denk ik. Zeker als er geen toestemming is gegeven door de gezondsheidsinstanties", aldus de minister in gesprek met Rai Radio 1. Spadafora bevestigde eveneens dat de Italiaanse stadions voorlopig leeg zullen blijven. "Voor nu zeker weten. De regio's mochten 25 procent van de capaciteit toestaan, maar dat kunnen we in ieder geval tot het einde van de maand nog niet accepteren."

Italië geldt sinds de uitbraak van het coronavirus als een van de zwaarst getroffen landen van Europa. Bergamo, de thuishaven van Atalanta, groeide zelfs uit tot Europese brandhaard. Net als Nederland verkeert ook Italië in een tweede golf. Gisteren werd Juventus als een van de vele Italiaanse clubs verplicht om in quarantaine te gaan, nadat verdediger Weston McKennie positief werd getest.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen