Ceferin weet het zeker: "EK 2021 gaat absoluut door"

13 november 2020, 11:10

Aleksander Ceferin is ervan overtuigd dat het Europees Kampioenschap komend jaar door kan gaan. De editie werd afgelopen zomer uitgesteld vanwege het oprukkende coronavirus, maar ondanks de tweede golf is er bij de UEFA vertrouwen dat er gespeeld kan worden om de EK-zege. 

"We maken ons zorgen over de huidige situatie", bekent Ceferin in gesprek met het Spaanse televisiemedium Vamos. Toch maakt hij zich niet druk over volgend jaar zomer. "We zijn er absoluut zeker van dat het EK in 2021 door kan gaan. We hopen uiteraard dat we het in twaalf landen kunnen blijven organiseren, maar we houden ook de ogen open om het terug te dringen naar minder speellocaties." 

Of er supporters aanwezig mogen zijn, is voorlopig nog onzeker. Ceferin geeft aan dat er meerdere scenario's liggen. "Met supporters of zonder supporters, het behoort allebei tot de mogelijkheden." Ook wordt er nagedacht over een percentage supporters dat het stadion mag vullen. 

Onder andere de Johan Cruijff Arena is gastheer van enkele EK-duels. Naast Amsterdam gelden ook Londen (Wembley Stadium), Sint-Petersburg (Krestovskistadion), Rome (Stadio Olimpico), Bakoe (Olympisch Stadion), Dublin (Aviva Stadium), Kopenhagen (Parken), Boekarest (Arena Na?ional?), Boedapest (Puskás Aréna), Glasgow (Hampden Park) en Bilbao (San Mamés) als speelsteden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen