FC Emmen greep naast aanvaller uit top: "Geen paniek"

15 oktober 2020, 21:00   Bijgewerkt: 15 oktober 2020, 21:05

FC Emmen versterkte zich deze zomer met negen spelers, die de club aan het derde Eredivisieseizoen in de clubhistorie moeten helpen. De ploeg uit Drenthe had zich in de slotdagen van de transfermarkt nog graag versterkt met een aanvaller, maar greep op de valreep mis. Het was echter geen reden tot paniek voor het bestuur en de trainersstaf.

Nadat FC Emmen de hoofdkandidaat zag afhaken, zette het vol in op de komst van een andere aanvaller. "We bereikten een akkoord met de club, eentje uit de top drie van Nederland", aldus technisch directeur Ronald Lubbers op de clubwebsite. "Maar deze speler koos er uiteindelijk voor om toch te blijven en voor zijn kansen te gaan. Daar moet je je dan bij neerleggen, hoe vervelend dat ook is. Wij zijn als club niet in staat om dan die gok te wagen en als het tegenvalt óók in januari weer toe te slaan."

Daarom kozen Lubbers en co ervoor om met de huidige selectie aan het nieuwe seizoen te beginnen. "Hoe graag je de supporters die laatste versterking wilt geven, wij denken goed na over onze keuzes. En staan hier voor de volle honderd procent achter. Wij zijn dan niet een club die uit paniek nog een speler gaat aantrekken.''

FC Emmen zal zich met de huidige selectie naar handhaving moeten knokken. De start van het seizoen is voorlopig matig, met twee punten uit vier duels. Daarmee bezetten de Emmenaren overigens wel de veilige vijftiende plaats. Fortuna Sittard, Sparta Rotterdam (beiden één punt) en RKC Waalwijk (nul punten) bevinden zich in de gevarenzone.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen