'Transfervrije De Guzmán kiest voor Griekse competitie'

16 oktober 2020, 10:55

Jonathan De Guzmán staat voor een overstap naar de Griekenland. De 33-jarige middenvelder stapt vrijdag in het vliegtuig om zijn transfer naar OFI Kreta te beklinken. De Guzmán is transfervrij nadat zijn contract bij Eintracht Frankfurt deze zomer afliep. Met zijn stap naar de Griekse competitie neemt De Guzmán afscheid van de Europese top.

De Guzmán sukkelt de laatste jaren met blessureleed. Afgelopen seizoen kwam hij tien keer in actie namens Eintracht Frankfurt, voornamelijk als invaller. In zijn tweede Duitse seizoen was de middenvelder nog basisspeler, daarna ging het bergafwaarts. Volgens het Griekse Gazzetta kiest hij daarom voor een overstap naar OFI Kreta, de huidige nummer zeven van Griekenland.

De geboren Canadees debuteerde in 2005 bij Feyenoord en groeide in de jaren daarna uit tot vaste waarde. Het leverde hem een transfer op naar RCD Mallorca én een plek in het Nederlands elftal, waar hij veertien interlands speelde. De Guzmán was onderdeel van de selectie tijdens het WK 2014, waarin Louis van Gaal Oranje naar de derde plaats leidde. Destijds speelde De Guzmán voor Swansea City. Ook stond hij in het verleden onder contract bij Villarreal, Carpi, Napoli en Chievo Verona.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen