Duitsers blij met Götze bij PSV: "Gevallen held moet opstaan"

15 oktober 2020, 23:48

Duitsland kijkt dit seizoen met extra aandacht naar de verrichtingen van Mario Götze in de Eredivisie. De 28-jarige middenvelder beleefde een waanzinnige opmars in de beginperiode van zijn loopbaan, maar raakte de laatste jaren steeds meer in verval. De Nederlandse velden moeten de gloednieuwe PSV'er Götze een impuls geven in zijn loopbaan.

Volgens de Duitse ex-voetballer Simon Cziommer zijn de mensen in zijn thuisland positief over de komst van Götze naar Nederland. "De gevallen held moet weer opstaan in Nederland. Dat was in Duitsland niet meer mogelijk", aldus Cziommer in Voetbalpraat. "Hij kreeg bij Borussia Dortmund geen speelminuten en kwam niet meer in de plannen voor."

Volgens Cziommer, die Götze in 2014 de winnende treffer in de WK-finale zag maken, is het niet zo vreemd dat Götze de laatste jaren minder vaak speelde. "Dat mag ook wel, als je het team van Dortmund nu ziet. Hij heeft gekeken waar hij het beste tot zijn recht kon komen. In Duitsland denken ze dat hij goed bij de trainer (Roger Schmidt, red.) en in de competitie past."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen