Van Hanegem vindt ophef over reserverol Berghuis 'grappig'

16 oktober 2020, 09:05   Bijgewerkt: 16 oktober 2020, 09:36

Steven Berghuis was tijdens het debuut van Frank de Boer als bondscoach één van de weinige lichtpuntjes bij Oranje. Toch kreeg de Feyenoord-aanvoerder in de daaropvolgende Nations League-wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina slechts twintig minuten speeltijd. Dat De Boer niet met Berghuis startte, kwam hem op veel kritiek te staan. Opmerkelijk, vindt Willem van Hanegem.

"Best grappig, omdat Berghuis normaal eigenlijk nooit meedoet", zegt Van Hanegem tegenover het Algemeen Dagblad. De Feyenoord-aanvoerder is sterk aan het nieuwe seizoen begonnen. Voor zijn club scoorde hij zes keer in vier wedstrijden en ook in het Oranje-shirt maakte hij een goede indruk. "Hij was gretig tegen Mexico en tegen Bosnië viel hij goed in. Dat moet hij willen, dat mensen over hem praten door zijn prestaties op het veld."

De voorbije periode ging het niet altijd over de prestaties van Berghuis binnen de lijnen. Zo belandde hij in het ziekenhuis door een bacteriële infectie en werd daarna bekend dat hij voor slechts acht miljoen euro op te pikken was in De Kuip. Berghuis stond niet onwelwillend tegenover een vertrek, maar vond slechts 'tien tot vijftien clubs' interessant genoeg om een vertrek te overwegen. De juiste club meldde zich uiteindelijk niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen