Thomas treft oude club: "Ik ga wel juichen, maar dan ingetogen"

16 oktober 2020, 10:55

Ryan Thomas bewaart warme herinneringen aan zijn tijd bij PEC Zwolle. De 25-jarige middenvelder uit Nieuw-Zeeland speelde tussen 2013 en 2018 voor de Overijsselse club en stapte daarna over naar PSV. Met de Eindhovense club keert Thomas dit weekend voor even terug in Zwolle, waar zijn voetbalreis begon.

PEC Zwolle pikte Thomas zeven jaar geleden op in Nieuw-Zeeland. In Zwolse dienst kwam de middenvelder tot wasdom als voetballer. "Ik zeg weleens gekscherend: ik kwam als een klein jochie binnen en vertrok als een grote jongen. Dat is misschien wat overdreven, al zit daar wel een kern van waarheid in", vertelt hij tegen De Stentor.

Met de Zwollenaren won hij in 2014 de KNVB Beker. Een hoogtepunt in de clubgeschiedenis van PEC Zwolle. "Je zou daarom verwachten dat ik 2014 als mijn beste jaar in Zwolle zou bestempelen. Toch heb ik persoonlijk een beter gevoel bij mijn laatste seizoen. Omdat ik toen pas de speler was die ik had willen zijn toen ik Nieuw-Zeeland verliet."

Na vijf jaar PEC Zwolle werd Thomas in 2018 opgepikt door PSV. Voordat hij één minuut had gespeeld, raakte hij zwaar geblesseerd. Een lange revalidatieperiode volgde, maar na ruim een jaar maakte Thomas alsnog zijn debuut. Zondag speelt hij mogelijk voor het eerst tegen de club waaraan hij veel te danken heeft. "Daarom zal ik zondag ook niet uitbundig juichen, mocht ik de winnende treffer scoren. Ik ga wel juichen, maar dan ingetogen. En dat mag ook, vind ik. Zeker na alles wat ik heb meegemaakt. Ik denk dan ook niet dat de fans van PEC, die mij altijd hebben gesteund, mij dat kwalijk zullen nemen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen