Solskjaer laat Maguire niet vallen: "Ups en downs horen erbij"

16 oktober 2020, 11:38

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer heeft het in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Newcastle United opgenomen voor Harry Maguire. De 27-jarige centrumverdediger was woensdag de schlemiel bij het nationale elftal van Engeland. Al na een halfuur pakte Maguire een rode kaart tegen Denemarken, waarmee hij de 0-1 nederlaag inleidde.

De rode kaart tegen Denemarken was een nieuw dieptepunt voor Maguire. Eind augustus raakte de Manchester United-captain op het Griekse eiland Mykonos betrokken bij een vechtpartij. Door de rechtbank in Griekenland werd hij schuldig bevonden aan zware mishandeling, verzet bij arrestatie en meerdere pogingen tot omkoping. Ook binnen de lijnen gaat het Maguire niet voor de wind. Bij Manchester United en nu ook het nationale elftal stapelt hij fout op fout.

Solskjaer heeft echter nog alle vertrouwen in zijn aanvoerder. "Als Harry de nummer één van de wereld België verslaat is het een normale dag, maar als hij wordt weggestuurd haalt hij de headlines. Dat is voetbal, ups en downs horen erbij en daar moet je mee omgaan", aldus de trainer. "Hij beschikt over veel veerkracht, ik weet zeker dat hij zich zal terugvechten. Hij wil spelen en de wedstrijden waarvoor hij is bekritiseerd van zich afschudden. Vlak voordat hij eruit ging kreeg hij een tik, dus we moeten nog wel kijken hoe het met hem gaat."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen