Mulenga lacht altijd: "Geld motiveert mij niet meer zoveel"

16 oktober 2020, 12:03

Hij was een tijdje uit beeld verdwenen, maar sinds kort is Jacob Mulenga weer op de Nederlandse velden te bewonderen. Go Ahead Eagles legde de 36-jarige Zambiaan voor één jaar vast. Waarschijnlijk is de club uit Deventer zijn laatste avontuur. "Geld motiveert mij niet meer zoveel. Ik wil uitgedaagd worden en tref hier bij Go Ahead Eagles een jonge groep en gepassioneerde fans. De mensen houden echt van deze club", vertelt hij bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Mulenga werd na een succesvolle proefperiode vastgelegd door Go Ahead. Nadat hij zijn contract had getekend, gaf de aanvaller al aan een mentor voor de jonge spelers te willen zijn. "Zij stellen mij veel vragen op de trainingen. Daarin zie ik iets van mezelf terug op die leeftijd en ik besef nu waarom het zo belangrijk is om oudere spelers in een selectie te hebben", laat de goedlachse Mulenga weten. "Soms wordt mij gevraagd waarom ik altijd maar lach. Na de dood van mijn vader realiseerde ik mij hoe kort het leven kan zijn. Ik ben blij dat ik elke dag wakker mag worden en geniet van deze uitdaging, de dag en mijn reis."

Kees van Wonderen, trainer van Go Ahead, weet wat een routinier als Mulenga voor een groep kan betekenen. "We hadden behoefte aan iemand als Mulenga, iemand ook die weet wat het is om op het hoogste niveau te spelen. Iemand die zijn ervaringen over kan brengen. Dat zijn plussen die we goed kunnen gebruiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen