Dankerlui en Koolwijk vrijgegeven voor ambitieus Suriname

16 oktober 2020, 13:20   Bijgewerkt: 16 oktober 2020, 13:25

Het Surinaamse voetbalelftal kan vanaf nu beschikken over acht nieuwe spelers. Onder meer Damil Dankerlui, Ryan Koolwijk en Tjaronn Chery zijn door de FIFA vrijgegeven en mogen nu officieel voor Suriname uitkomen. Het toevoegen van de spelers aan de selectie van bondscoach Dean Gorré is onderdeel van de ambitieuze plannen van het land.

Naast Dankerlui (FC Groningen), Koolwijk (Almere City) en Chery (Maccabi Haifa) zijn ook Dion Malone (NAC Breda), Ishan Kort (Almere City), Myenty Abena (Slovan Bratislava), Nigel Hasselbaink (clubloos) en Roland Alberg (Roda JC) vrijgegeven. De Surinaamse voetbalbond is druk bezig om Nederlandse spelers met een Surinaamse achtergrond te strikken voor het elftal. Ook Jaïro Riedewald, Mitchell Donald, Warner Hahn en Ryan Donk staan op het verlanglijstje van bondscoach Gorré, meldt het Algemeen Dagblad.

Het ambitieuze Suriname heeft als doel op zich te plaatsen voor het WK van 2022. Daarvoor moet het land als nummer één eindigen in een kwalificatiegroep met Aruba, Bermuda, Kaaimaneilanden en favoriet Canda. De kwalificatiewedstrijden zijn vanwege het coronavirus vooralsnog uitgesteld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen