Transferweekje: Oranje-internationals zoeken club, onrust Barça

17 oktober 2020, 12:17

Bijna twee weken geleden ging in de meeste landen de transfermarkt op slot en gisteren in Engeland dan ook toch echt. Het is daardoor in de wandelgangen op dit moment wat rustiger dan in de voorbije maanden. Voorzichtig wordt er wel weer gespeculeerd over transfers die in de winter kunnen plaatsvinden. Daarnaast kunnen clubloze spelers in deze transferluwe periode wel worden aangetrokken. Een overzicht van de geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. 

FC Transfervrij in Catalonië

Lees ook: FC Transfervrij: Messi 

Balotelli

Mario Balotelli heeft er even geen zin meer in, als we L'Equipe mogen geloven. De flamboyante Italiaanse spits zit sinds zijn vertrek bij Brescia zonder club en had een aanbieding van AS Saint-Étienne op zak. Daar is hij niet op ingegaan omdat zijn hoofd op dit moment niet naar voetbal staat. Eerder in de zomer stond Balotelli ook in de belangstelling van een andere Franse club: FC Nantes. De club uit Bretagne pakte uiteindelijk niet door. Welke club gaat Balotelli weer overtuigen om zijn voetbalschoenen aan te trekken?

Memphis

De transferzomer is voorbij, maar Memphis blijft onderwerp van gesprek in de Spaanse kranten. Vrijdag sierde de Nederlandse aanvaller de cover van Sport. 'Fichaje Depay', kopte de krant. Ofwel: Depay tekent. Er zou al een akkoord zijn voor een winterse transfer. Memphis zelf zei vrijdag nog dat de transfersoap achter hem ligt en hij zich alleen nog maar op het heden richt. Dat is Olympique Lyon, is FC Barcelona zijn toekomst? Persoonlijk was Memphis al rond met de Catalaanse, maar om financiële redenen ketste de transfer af. Heeft Barça over enkele maanden zijn financiën beter op orde, dan lijkt niets een overgang in de weg te staan.

Oranje-internationals zoeken club

Hele opmerkelijke transferzomer Loen

Youri Loen zal de zomer van 2020 niet snel vergeten. De 29-jarige middenvelder zat na zijn vertrek bij Almere City FC zonder club en hield zijn conditie vervolgens op peil bij TOP Oss. Dat beviel beide partijen prima en dus gingen ze met elkaar in zee. Op amateurbasis tekende de middenvelder een contract. Hij werd op Deadline Day pas om 23.59 uur ingeschreven en werd daarmee de laatste transfer op de Nederlandse velden. Precies tien dagen later is hij echter alweer vertrokken. Deze week werd bekend dat Loen zich heeft verbonden aan het Griekse Doxa Dramas, dat uitkomt op het tweede niveau. Hij komt daar landgenoten Gino Bosz, Ricardo Kip en Bodi Brusselers tegen. De transfer kon nog stand komen omdat er sprake was van een amateurcontract in Oss.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen