Koeman: "Het zou kunnen dat Dest morgen gaat beginnen"

16 oktober 2020, 15:53   Bijgewerkt: 16 oktober 2020, 16:08

Sergiño Dest zou dit weekend zijn basisdebuut kunnen gaan maken voor FC Barcelona. Trainer Ronald Koeman gaf op de persconferentie in aanloop naar het duel tegen Getafe aan dat een basisplaats voor de van Ajax overgekomen verdediger een mogelijkheid is. Dest zou als linksback de geblesseerde Jordi Alba kunnen vervangen.

Tijdens de interlandbreak trainde Dest al met FC Barcelona, wat volgens Koeman goed is geweest voor de aankoop. "Het was goed om hem hier te hebben. We hebben de tijd gehad om het met hem over het systeem te hebben. Dat systeem is niet heel anders dan hoe hij bij Ajax speelde. Dest kan zowel rechts als links spelen. Alba is niet fit voor morgen, dus het zou kunnen dat hij morgen gaat beginnen."

"Het is goed geweest voor hem dat hij niet voor zijn nationale team hoefde te spelen", vervolgde Koeman. "Dat maakte het makkelijker om hier aan te passen. Alles is hier groter voor hem dan het in Amsterdam was. We zijn blij dat hij hier is; hij is één van de spelers die de toekomst van deze club kunnen gaan vormen."

Gezien het drukke programma dat FC Barcelona na de interlandbreak te wachten staat, is het mogelijk dat Koeman gaat rouleren. "In principe willen we elke wedstrijd het beste elftal opstellen, waarmee ik denk dat we kunnen winnen. Vanmiddag hebben we de laatste training. Iedereen is gretig teruggekomen van de interlandbreak en we zullen moeten kijken wat het beste team is voor morgen."

Griezmann

Koeman ging tijdens de persconferentie ook in op de uitspraken van Antoine Griezmann, die zijn club verweet dat hij niet op zijn favoriete positie mocht spelen. Hij liet weten blij te zijn bij de Franse nationale ploeg, omdat hij daar in de as van het veld mag spelen, terwijl hij het bij Barcelona met een plek op de rechtervleugel moet doen. "Uiteindelijk ben ik degene die beslist waar hij speelt", reageerde Koeman. "De coach heeft de leiding en de speler moet gewoon zo goed mogelijk presteren."

Barça neemt het morgen (zaterdag) om 21:00 uur op tegen Getafe. "Getafe heeft zich goed ontwikkeld de laatste jaren en is ver gekomen in Europa." Daarmee doelt Koeman op vorig seizoen, waarin Ajax door de Spaanse club werd uitgeschakeld. "Na de wedstrijd tegen Ajax werd er in Nederland geklaagd over het spel van Getafe. Ik ben daar geen voorstander van; elke coach wil zijn ploeg maximaal laten presteren. Het is een lastige ploeg, we moeten op ons best zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen