Solskjaer blij met Van de Beek, rol als linksbuiten ook optioneel

16 oktober 2020, 19:29

Ole Gunnar Solskjaer ziet in Donny van de Beek een optie als linksbuiten. De Noorse coach van Manchester United besprak in aanloop naar het duel met Newcastle United de positie van de Nederlandse middenvelder, die vooralsnog telkens als invaller binnen de lijnen kwam. "Donny is een ander type linksbuiten dan Daniel James of Marcus Rashford, maar waarom zou hij niet naar binnen kunnen komen om ruimtes te vinden?", vraagt hij zich af.

Dat vertelde Solskjaer tijdens de persconferentie. "Hij kan op veel verschillende posities uit de voeten, elke speler zou graag een speler als Van de Beek in zijn selectie willen hebben", loofde de Noorse coach zijn zomeraanwinst Van de Beek. Zelf zou hij bovendien ook open staan voor een verhuizing naar de linkerflank, om een basisplaats te krijgen. Omdat Anthony Martial en Edinson Cavani dit weekend ontbreken bij The Red Devils, ligt er meer kans op speeltijd voor de Nederlander.

Daarnaast zou de oud-Ajacied volgens The Sun een programma volgen dat in het verleden ook was weggelegd voor Cristiano Ronaldo. In dat individuele trainingsprogramma is aandacht voor het opbouwen van meer spiermassa, zodat hij beter bestand wordt tegen het fysieke spel van de Premier League.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen