Avdijaj koos bewust voor zijn kans bij FC Emmen

16 oktober 2020, 23:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Donis Avdijaj heeft een wisselende reputatie opgebouwd in Nederland de laatste jaren: aan de ene kant staan zijn voetbalkwaliteiten buiten kijf, maar de aanvaller profileerde zich de laatste seizoenen ook als een enfant terrible. Bij FC Emmen hoopt hij zich ondanks die bijnaam in de picture te spelen en een contract te verdienen. "Ze spelen leuk voetbal en hebben zich in de eerste twee seizoenen in de Eredivisie geweldig gepresenteerd."

Dat vertelt hij tegenover RTV Drenthe over de kans die hij krijgt bij FC Emmen, dat overigens niet de enige geïnteresseerde was. "Ja, er is veel interesse. Maar ik heb het gevoel dat FC Emmen op dit moment voor mij de beste stap is", legt Avdijaj uit. "De keuze die ik nu maak, moet gewoon de beste zijn. Ik wil terugkeren in het nationale team van Kosovo bijvoorbeeld. En dat kan door een club te kiezen waar ik met mijn kwaliteiten pas, in een competitie die me op het lijf is geschreven."

Trainer Dick Lukkien twijfelt volgens het regionale medium weliswaar niet aan de kwaliteiten van de aanvaller, maar wil kijken of de samenwerking aan beide kanten goed bevalt. Aan de fitheid van de inmiddels 24-jarige voetballer ligt het volgens hemzelf niet. "Ik heb toch al zo'n acht maanden niet gespeeld. Toch heb ik het gevoel dat het met mijn fysieke gesteldheid wel okay is."

Avdijaj gold in de jeugdopleiding van Schalke 04 als groot talent, maar heeft tot op heden zijn belofte niet kunnen inlossen. In Nederland speelde hij een half jaar bij Roda JC en iets langer bij Willem II. In Tilburgse begon hij uitstekend, maar na een disciplinaire schorsing keerde hij niet terug in het team. Nog voor het einde van het seizoen werd zijn contract verscheurd. Meerdere incidenten zouden daaraan ten grondslag hebben gelegen.

Na zijn vertrek bij Willem II speelde Avdijaj in Turkije en Schotland bij respectievelijk Trabzonspor en Heart of Midlothian. Laatstgenoemde club besloot het contract van de international van Kosovo niet te verlengen. In FC Emmen, dat naast een speler van de top-drie greep en dus graag nog een aanvallende versterking aan de selectie wil toevoegen, vindt hij mogelijk een nieuwe werkgever.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen