Vrouwen worstelen: "Van een bubbel kan geen sprake zijn"

17 oktober 2020, 09:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er is besloten om naast de Eredivisie en de Eerste Divisie voor mannen ook de Eredivisie Vrouwen ondanks de verscherpte coronamaatregelen door te laten gaan. Die keuze werd gemaakt omdat er geen onderscheid voor mannen gecreëerd wilde worden. De vrouwen moeten nu ook in een soort 'bubbel', maar dat blijkt lastiger dan het lijkt.

Kees Punt, voorzitter van Stichting ADO Den Haag Vrouwen, is duidelijk. "Er kan geen sprake zijn van een bubbel zoals bij de mannen", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Zij zitten de hele dag in afgesloten ruimten bij Celeritas in Rijswijk. De vrouwen gaan om zeven uur 's ochtends naar werk of naar school, reizen met het openbaar vervoer naar trainingen en trainen bij Scheveningen, dat het complex zelf ook gebruikt. Dat is geen bubbel meer. Waar moeten wij trainen? Op De Aftrap is geen plek."

Naast de bubbel vormt ook het testen een obstakel, aangezien het voor elke selectie per keer 1300 euro kost. Bij ADO is daar bijvoorbeeld geen geld voor. "Wij willen spelen, maar zoiets is financieel voor de clubs niet vol te houden", weet Punt. Middenveldster Nadine Noordam ziet meer haken en ogen. "Als de mannen mogen, dan wij ook! En wij willen na vier zeges zo snel mogelijk weer spelen", vindt zij. Ook Noordam ziet dat er veel problemen bij komen. "Ik kan moeilijk op mijn werk zeggen: 'Ik ben er de komende drie maanden niet.' Maar speelsters die naar school gaan, hebben een topsportstatus, dus daar is wel iets te regelen. Bovendien kan je er zelf ook veel aan doen. Een bezoek aan de kapper kan je uitstellen en afspreken met vriendinnen kan je schrappen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen