Besmette Ronaldo niet blij met kritiek op reis naar Italië

17 oktober 2020, 13:16

Cristiano Ronaldo heeft stof doen opwaaien in Italië. De sterspeler van Juventus werd deze week in Portugal positief getest op het coronavirus na de interlands met zijn land. Ondanks dat besloot hij snel terug te keren naar Turijn en daarmee brak hij de regels die van kracht zijn. Zelf weerlegt hij de kritiek.

Volgens het protocol mocht Ronaldo de Juventus-bubbel pas verlaten na drie negatieve tests, maar de topscorer van de Portugese ploeg besloot al na twee tests in het vliegtuig te stappen, wist Football Italia. De kritiek van de Italiaanse sportminister Vincenzo Spadafora was dan ook niet mals. Hij is ervan overtuigd dat Ronaldo een fout heeft gemaakt. "Ja, dat denk ik. Zeker als er geen toestemming is gegeven door de gezondsheidsinstanties", aldus de minister in gesprek met Rai Radio 1.

De aanvaller verblijft momenteel in isolatie in zijn huis in Turijn. Vanuit daar heeft hij via social media gereageerd op de kritiek die is ontstaan vanwege zijn reis. "Mijn familie zit op een andere verdieping in het huis, we zijn niet met elkaar in contact", liet hij weten. "Ik blijf thuis en laat de dagen verstrijken. Ik respecteer het protocol en heb het niet gebroken. Zoals ik al zei: het is een leugen dat ik me niet aan de regels zou hebben gehouden. Ik ben via een vliegtuigambulance naar Italië gegaan en ben nu met niemand in contact."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen