Ajax liep Van Dijk mis: "Voor een aantal was hij niet goed genoeg"

17 oktober 2020 – Virgil van Dijk stond absoluut op de radar bij Ajax, maar die club koos er in 2016 voor om Mike van der Hoorn als nieuwe verdediger te presenteren. De verdediger van destijds FC Utrecht kreeg de voorkeur boven de speler van FC Groningen. Achteraf een verkeerde keuze, weet Theo van Duivenbode.

Ajax liep Van Dijk mis: "Voor een aantal was hij niet goed genoeg"

Destijds zat Van Duivenbode in de raad van commissarissen bij Ajax. Hij adviseerde de leiding toen om hem te kopen. "Misschien niet de meest technische speler, maar fysiek was hij al goed. Met ruim 1.90 meter achterin op die plek staat er iemand. Hij is ook een speler die weet wat hij níet kan. Ik heb inderdaad geadviseerd om hem te halen. Voor een aantal mensen bij Ajax was hij niet goed genoeg. De club kocht toen Mike van der Hoorn", legt Van Duivenbode uit aan De Telegraaf.

De 76-jarige Amsterdammer speelde jarenlang als back bij Ajax en houdt ondanks zijn vertrek uit de RvC het voetbal nog nadrukkelijk in de gaten. Benieuwd is hij naar komende woensdag, als Ajax het op gaat nemen tegen Liverpool in de Champions League. Dat wordt een ontmoeting met Jürgen Klopp. "Ik volg Klopp al vijftien jaar. Hij was hoofd opleiding bij FSV Mainz en heeft zich enorm ontwikkeld. Het is heel knap wat hij presteert met Liverpool, maar in zijn team zit geen Cruijff, Maradona of Messi. Daarom ben ik benieuwd hoe lang hij het volhoudt. Je hebt echt een superster nodig. Mo Salah? Die is dat ook niet."

Ajax

gerelateerd