Brondeel over Drommel: "Goed genoeg om Oranje te halen"

17 oktober 2020, 12:21

Jorn Brondeel verloor bij FC Twente de concurrentiestrijd van Joël Drommel en vindt dat geen schande. De huidig keeper van Willem II stelt dat zijn voormalig concurrent alles heeft om een topkeeper te worden. Het Nederlandse elftal is haalbaar voor hem, denkt Brondeel.

Dat zegt de sluitpost van Willem II tegen Brabants Dagblad. Hij beweert dat de 23-jarige Drommel 'goed genoeg is om het Nederlands elftal te halen'. "Het is een goed meevoetballende keeper, die over een geweldige reflex beschikt. Hij kan de opbouw verzorgen als dat van hem gevraagd wordt", vertelt de keeper. "Natuurlijk zijn er verbeterpunten. Maar er zijn keepers die boven hem staan in de hiërarchie waar hij niet voor onderdoet. Voor zijn leeftijd heeft hij redelijk wat wedstrijden gespeeld. Dat moet hij vooral blijven doen."

Drommel had het als jonge keeper lastig in de Eredivisie, maar bewees zich vervolgens in de Eerste Divisie. Volgens Brondeel was het goed voor hem om enige tijd in de luwte te verkeren. "Dat jaar in de Eerste Divisie heeft hij zich goed ontwikkeld en dat vertrouwen meegepakt naar het vorig seizoen. Hij heeft het geweldig gedaan."

De keepers komen elkaar zaterdagavond tegen, aangezien Willem II en FC Twente dan tegen elkaar spelen in Tilburg.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen