Onverwachte derbyheld leidt Rangers naar zege in Old Firm

17 oktober 2020, 15:49

Rangers heeft zaterdagmiddag de koppositie in de Schotse competitie verstevigd door concurrent en aartsrivaal Celtic te verslaan. De eerste Old Firm van het seizoen eindigde in een 0-2 zege voor het team van trainer Steven Gerrard. Met twee doelpunten was Connor Goldson de grote man aan Rangers-zijde.

Beide teams hadden in aanloop naar de stadsderby nog geen wedstrijd verloren. Rangers liet eenmaal vaker punten liggen, maar voerde de lijst aan omdat het een wedstrijd meer had gespeeld dan de grote concurrent om de Schotse titel. Rangers, dat enkele weken geleden Willem II uitschakelde in de voorrondes van de Europa League, verlengde zaterdag de ongeslagen reeks in het hol van de leeuw.

Goldson werd op Celtic Park de onverwachte derbyheld. De verdediger staat niet bepaald bekend als doelpuntenmaker, maar nam zaterdag wel de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening. Zijn eerste goal maakte hij al na negen minuten. Op aangeven van James Tavernier kopte hij de 0-1 binnen. Ook in de tweede helft scoorde hij na negen minuten. Zijn eerste inzet werd nog geblokt, in de herkansing was het wel raak.

Door de zege vergroot Rangers de voorsprong op Celtic naar vier punten. De stadsgenoot heeft nog wel een wedstrijd tegoed.