Excelsior baalt van besmetting: "De boel een stuk aanscherpen"

17 oktober 2020, 15:58

De schrik zit er flink in bij Excelsior. De Rotterdammers hoorden dat verdediger Hervé Matthys positief is getest op corona en dus zit de club in een vervelend schuitje. Trainer Marinus Dijkhuizen is van plan om het over een andere boeg te gooien.

Hij wil niet dat er net als bij bijvoorbeeld NAC Breda of AZ veel besmettingen plaatsvinden binnen de club. "Ik ga de boel een stuk aanscherpen", kondigt de trainer aan tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik heb de komende drie dagen vrij gegeven, de jongens moeten in die periode wat voor zichzelf doen. Daarna slaan we ook het gezamenlijke ontbijt en lunch over. We gaan het zonder meetings doen, tot niemand positief is. Je ziet het overal om je heen, het komt steeds dichterbij. We moeten dat virus proberen weg te houden."

Zonder Matthys won de ploeg vrijdag met 2-0 van MVV Maastricht. De Belgische verdediger bekeek het duel op de televisie. "Hij heeft geen symptomen. Als hij binnen nu en 72 uur geen klachten krijgt, kan hij weer aansluiten. Zo'n test is niet altijd betrouwbaar, je hoort wel vaker over die foutmarge", besluit Dijkhuizen. De Rotterdammers, die achtste staan, spelen volgende week vrijdag uit tegen FC Den Bosch.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen