Doelpunt in extremis verpest Premier League-debuut Ziyech

17 oktober 2020, 18:03   Bijgewerkt: 17 oktober 2020, 18:20

Het debuut van Hakim Ziyech in de Premier League is niet verlopen zoals hij had gehoopt. In een enerverende wedstrijd gaf Chelsea een zeker lijkende zege uit handen tegen Southampton. De bezoekers verpestten de eerste officiële minuten van Ziyech voor The Blues door vlak voor tijd de 3-3 te maken.

In aanloop naar de wedstrijd tegen Southampton werd duidelijk dat Ziyech zaterdag zijn langverwachte debuut in de Premier League zou maken. Frank Lampard maakte vrijdag bekend dat de van Ajax overgekomen spelmaker voor het eerst deel zou uitmaken van de wedstrijdselectie. Ziyech raakte in de voorbereiding geblesseerd aan zijn knie en is na weken revalideren weer fit.

Een basisplaats zat er nog niet meteen in voor Ziyech. Vanaf de bank zag hij zaterdagmiddag hoe Werner op fraaie wijze zijn eerste doelpunt in de Premier League maakte. De Duitse spits creëerde zelf de kans door met een overstapje zijn directe tegenstander op het verkeerde been te  zetten. Vervolgens baande hij zich een weg naar het doel, zocht zijn rechterbeen en schoot raak. Niet veel later maakte Werner ook zijn tweede goal van de middag door de bal eerst over doelman Alex McCarthy te liften en vervolgens in het lege doel te koppen.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Chelsea, maar Southampton knokte zich terug in de wedstrijd. Balverlies van Kai Havertz leidde de aansluitingstreffer in, gemaakt door Danny Ings. Hij scoorde de 1-2 vlak voor rust. De 2-2 viel toen de tweede helft bijna een kwartier oud was. Kepa, die door de blessure van Edouard Mendy onder de lat stond, anticipeerde verkeerd op een korte terugspeelpass van Kurt Zouma en liet de bal aan zich voorbijgaan, waarna Che Adams scoorde.

Lang hoefde Chelsea niet te treuren, want twee minuten na de gelijkmaker maakte Havertz zijn fout van de eerste helft goed door op aangeven van Werner met zijn eerste competitiedoelpunt voor Chelsea de 3-2 te maken. Ziyech mocht tien minuten later voor het eerst opdraven. Hij leek zijn debuut op te luisteren met een zege, maar in blessuretijd verpestte Jannik Vestergaard zijn vuurdoop door een verraderlijk schot van Theo Walcott te toucheren: 3-3.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen