Mulenga scoort en wint bij rentree op Nederlandse velden

17 oktober 2020 – Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond de drie punten in Deventer gehouden na bezoek van een verzwakt FC Eindhoven. De thuisploeg won met 3-0, onder meer door een doelpunt van debutant Jacob Mulenga. De andere doelpunten kwamen van Sam Beukema en Bas Kuipers.

Mulenga scoort en wint bij rentree op Nederlandse velden

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Hoofdpersoon in het Eerste Divisie-duel was Jacob Mulenga. De voormalig FC Utrecht-speler keerde vorige week terug op de Nederlandse velden en mocht in de 69e minuut invallen. Nog geen kwartier stond hij op het veld, toen hij zijn eerste Go Ahead-doelpunt er al in had liggen. Het was de 2-0; Beukema was na een halfuur spelen al goed voor de openingstreffer. Kort voor tijd bepaalde linksback Bas Kuipers de eindstand op 3-0.

Een helemaal gelijke strijd was het niet in Deventer; kort voor de wedstrijd kwam het bericht dat de uitslag van de coronatests van vijf Eindhoven-spelers niet waren doorgezet. Het vijftal kon daarom niet worden vrijgegeven voor de wedstrijd, zo berichtte het Eindhovens Dagblad. Onder meer Jason Bourdouxhe, Jens van Son en Maarten Peijnenburg - die alle drie eigenlijk in de basis zouden starten - konden niet meedoen. Brian de Keersmaecker en Jort Borgmans waren de andere twee.

Door de overwinning vestigt Go Ahead Eagles zich op de zesde plaats, al moet de concurrentie nog in actie komen. De ploeg staat op twaalf punten na drie overwinningen, drie gelijke spelen en twee nederlagen. FC Eindhoven komt op de dertiende plaats te staan met negen punten.

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd