'Vrees wordt werkelijkheid: Virgil van Dijk scheurt kruisband af'

17 oktober 2020, 20:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor Virgil van Dijk is de stadsderby tegen Everton uitgelopen op een drama. De verdediger van Liverpool heeft volgens beIN Sports zaterdag zijn voorste kruisband afgescheurd. Mocht de berichtgeving kloppen, dan staat Van Dijk naar verwachting zeven à acht maanden aan de kant.

De Merseyside Derby duurde voor Van Dijk slechts tien minuten. Na een stevige charge van Jordan Pickford moest de sterkhouder van Liverpool met knieproblemen het veld verlaten. "Het ziet er niet goed uit", gaf trainer Jürgen Klopp direct na de wedstrijd aan. "Virgil heeft ik weet niet hoeveel wedstrijden achter elkaar voor ons gespeeld. Hij speelt als hij pijntjes heeft, maar kon dit keer niet door. Dat is geen goed teken."

Liverpool heeft nog niet bevestigd dat Van Dijk zijn voorste kruisband heeft afgescheurd. Maar mocht het nieuws kloppen, dan mist de Nederlandse verdediger het gros van het seizoen. De termijn van zeven à acht maanden betekent dat hij in mei of juni terug zou zijn. Daardoor zou voor de Oranje-captain zelfs het EK in gedrang komen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen