Guardiola prijst Aké: "Op geen fout kunnen betrappen"

18 oktober 2020, 09:24   Bijgewerkt: 18 oktober 2020, 09:39

Manchester City was zaterdag in eigen huis met 1-0 te sterk voor Arsenal. Na afloop was trainer Pep Guardiola zeer te spreken over de inbreng van Nathan Aké. De Oranje-international kreeg tijdens de topper opnieuw een basisplaats van Guardiola en liet een sterke indruk achter.

Aké vormde tegen Arsenal het centrum met Rúben Dias, die net als Aké ook deze zomer werd gekocht. "Nathan en Rúben hebben het uitstekend gedaan, ik heb ze op geen fout kunnen betrappen", complimenteerde Guardiola zijn defensie na afloop tegen de Engelse pers. Aké werd afgelopen transferwindow overgenomen van Bournemouth, terwijl Dias werd weggehaald bij Benfica.

Aké maakt in zijn eerste weken als City-speler indruk. De linkspoot valt op met zijn multifunctionaliteit en is de ideale speler voor Guardiola. Zo kan Aké als linksback, centrale verdediger én verdedigende middenvelder uit de voeten. De 25-jarige Hagenaar stond al drie Premier League-duels in de basis en kwam tegen Leeds United als invaller binnen de lijnen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen