Gakpo blij met Götze: "Maar in 2014 was ik voor Argentinië"

18 oktober 2020, 10:34   Bijgewerkt: 18 oktober 2020, 10:43

Bij PSV kan Mario Götze vanmiddag zijn debuut maken in de Eredivisie. De Duitse middenvelder neemt het met de Eindhovenaren op tegen PEC Zwolle. De selectie van PSV is dolblij met de komst van de middenvelder die in 2014 Duitsland naar de WK-titel schoot. Maar het is niet zo dat iedereen voor de televisie zat te juichen voor de nieuwe ploeggenoot.

"Ik was wel voor Argentinië in die finale", bekent Gakpo lachend in gesprek met de NOS. "Maar dat was natuurlijk een goeie goal en ik denk dat niemand had zien aankomen dat hij bij PSV kwam. Een topspeler die bij Bayern München en bij Dortmund heeft gespeeld, iemand met heel veel kwaliteit. Die zijn altijd welkom." 

Götze kwam uit de koker van Roger Schmidt, die met succes een hengeltje uitgooide bij de middenvelder. Nadat hij in 2014 de WK-finale besliste, leek Götze een roemrijke carrière tegemoet te gaan. Bij Bayern München lukte het hem echter niet om zijn grandioze vorm van weleer te etaleren, mede door een vervelende stofwisselingsziekte. Na zijn terugkeer bij Borussia Dortmund werd het voor de PSV'er nooit meer als voorheen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen