Conteh eerste keer in Feyenoord-selectie, Sparta start met Engels

18 oktober 2020, 11:19   Bijgewerkt: 18 oktober 2020, 11:43

Feyenoord treedt vanmiddag tegen Sparta aan met Bryan Linssen in de punt van de aanval. De 29-jarige buitenspeler is de vervanger van de nog niet topfitte Nicolai Jørgensen, die wel terugkeert in de wedstrijdselectie. Reservespits Róbert Bozeník liep in het Nations League-duel met Slowakije een blessure op, waardoor hij in de stadsderby niet van de partij is.

Op het middenveld is er net als tegen Willem II (1-4) een basisplaats voor Joao Texeira. De Portugees houdt daarmee Orkun Kökcu uit de basis, die naast zich op de bank Christian Conteh verwelkomt. Het is de eerste keer dat de buitenspeler bij de selectie zit. Ook Jens Toornstra mag vanaf het begin starten. Links in de voorhoede heeft Dick Advocaat een plekje voor Mark Diemers.

Advocaat geeft rechts achterin de voorkeur aan Bart Nieuwkoop, die met een sterk optreden tegen Willem II de concurrentiestrijd met Lutsharel Geertruida in zijn voordeel heeft beslist. Naast Nieuwkoop start ook Uros Spajic, die in Tilburg zeer verdienstelijk debuteerde. Feyenoord neemt het in De Kuip om 12.15 uur op tegen stadsgenoot Sparta. Bij een zege neemt de ploeg van Advocaat de koppositie weer over.

Sparta-coach Henk Fraser kiest voorin direct voor Mario Engels. De voormalig aanvaller van Roda JC werd opgepikt bij het Duitse SV Sandhausen en mag het direct laten zien. Feyenoord-huurling Wouter Burger begint op de bank.

[tweet,SpartaRotterdam/status/1317758999635415040

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen