Van Eijck: "Vijf op 13.000 besmettingen in stadion, dat biedt hoop"

18 oktober 2020, 15:13

Clubarts Casper van Eijck van Feyenoord heeft zijn eerste bevindingen van zijn onderzoek naar de aanwezigheid van supporters in voetbalstadions tijdens corona gepubliceerd. Volgens Van Eijck zijn de resultaten hoopgevend en biedt het kansen voor fans om terug te keren op de tribunes, als het virus weer enigszins is gedoofd.

Van Eijck hing zijn onderzoek aan de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen FC Twente. "De GGD heeft na afloop van het duel met FC Twente negen mensen geïdentificeerd die positief zijn getest én bij de wedstrijd aanwezig waren", vertelt hij in gesprek met de NOS. "Daarvan hadden vier mensen de volgende dag al symptomen, dus de kans dat die besmet zijn tijdens de wedstrijd is heel onwaarschijnlijk."

Dat houdt in dat vijf op de 13.000 mensen die aanwezig waren, het coronavirus hebben opgelopen in het stadion. Van Eijck is vastberaden om meer onderzoek te doen. "Het is nog te vroeg om een conclusie te trekken, dat kan pas als het onderzoek is afgesloten", aldus Van Eijck, die ook een onderzoek doet naar alvleesklierkanker. "Maar dit biedt wel hoop."

Volgens Van Eijck zijn er nog te veel uitbraken in de selecties van voetbalclubs, wat volgens hem goed te voorkomen is. "Alles valt of staat met het gedrag van mensen. Natuurlijk kun je testen, maar dat zal geen enkele besmetting voorkomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen