Götze direct in PSV-basis, Robben terug bij Groningen

18 oktober 2020, 15:51   Bijgewerkt: 18 oktober 2020, 15:58

Mario Götze gaat tegen PEC Zwolle debuteren in de Eredivisie. De 28-jarige middenvelder, die in 2014 nog de WK-finale besliste, krijgt een basisplaats van trainer Roger Schmidt. Ook nieuwkomer Ibrahim Sangaré begint vanaf het eerste fluitsignaal bij de Eindhovenaren en moet PSV gaan helpen aan drie punten. Hij is de vervanger van de niet fitte Ryan Thomas.

Het is voor Götze de eerste keer dat hij vanaf de aftrap speelt sinds december 2019, toen hij namens Borussia Dortmund 85 minuten speelde tegen TSG Hoffenheim. Zijn laatste wedstrijdminuten dateren van afgelopen maart, toen hij tien minuten inviel tegen zijn oude club Bayern München. Schmidt was genoodzaakt meer wijzigingen door te voeren. Achterin vervangt Timo Baumgartl de met corona besmette Jordan Teze. Ook Eran Zahavi is besmet en ontbreekt, waardoor Mauro Júnior zijn plek op het basisformulier terug heeft.

Bij FC Groningen keert Arjen Robben terug in de wedstrijdselectie. De 36-jarige aanvaller raakte in de eerste speelronde van het nieuwe seizoen geblesseerd aan zijn lies, waardoor hij enkele weken moest toekijken. Robben neemt tegen FC Utrecht plaats op de reservebank. De tegenstander uit de Domstad stelt in Groningen twee debutanten op: Thijmen Nijhuis en Moussa Sylla zijn de vervangers van Maarten Paes en Mimoun Mahi.

Opstelling PSV: Mvogo; Dumfries, Baumgartl, Boscagli, Max; Sangare, Rosario; Götze, Mauro; Malen, Gakpo

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen