ErediVisie: Super Mario, Lege Kuipvrees en niet te Pasveeren

19 oktober 2020, 12:00

Het zwaartepunt van de vijfde speelronde in de Eredivisie lag duidelijk op zondag. Daags nadat AZ (weer) een voorsprong weggaf, had Feyenoord last van lege Kuipvrees, bleek Davy Klaassen bij Ajax het ontbrekende puzzelstukje en was Super Mario direct van waarde voor PSV. Zoals gebruikelijk blikken we in onze wekelijkse rubriek ErediVisie terug op de bijzonderheden van de afgelopen speelronde.

Arme Slotoffensief

Wat is er aan de hand met AZ dit seizoen? Er lijkt wel een vloek te rusten op een overwinning van de Alkmaarders, want voor de derde keer dit seizoen gaf de formatie van trainer Arne Slot een ruime voorsprong uit handen. Een rode kaart was tegen VVV-Venlo opnieuw de aanleiding, ondanks dat de rode kaart én de strafschop zeer discutabel waren. Voor AZ zou het beter zijn als de duels worden ingekort, want zonder de laatste tien minuten had het elftal nu op tien punten gestaan in plaats van vier. Arme Alkmaarders...

{image[343075][right-half][]}Davy Klasse

Een van de puzzels die Erik ten Hag maar niet passend kreeg, was de bezetting op het middenveld. Ryan Gravenberch en Mohamed Kudus maakten los van elkaar een heel goede indruk, maar konden niet samen te spelen omdat ze te aanvallend waren. Quincy Promes op tien had ook nog maar weinig goeds laten zien. En opeens was daar de komst van Davy Klaassen, die met zijn Ajax-verleden en ervaring in het buitenland geleerd had om ook meer als controleur te spelen dan als aanvallende middenveld. En dus konden opeens Kudus en Gravenberch – die veel directer speelde – wél samen op het middenveld, met Klaassen als betrouwbare schakel daarbij. Klaassen hield het voetbal simpel, zette het voor zich neer en fungeerde meteen als leider van Ajax. Zijn optreden werd beloond met een doelpunt na een goed optreden. Klasse, Davy! 

Super Mario

Bij zijn presentatie gaf Mario Götze aan dat hij nog wel een paar weken nodig had om fit te worden, maar zondag verscheen de Duitser direct in de basis bij PSV. Op bezoek bij PEC Zwolle greep Götze direct de spotlights door al na acht minuten zijn eerste doelpunt in het rood-wit te maken. PSV heeft er in de Eredivisie-game met Super Mario een krachtig personage bijgekregen. Eentje die weet hoe het spel moet worden uitgespeeld. De Eredivisie is zijn Bowser's Castle en het kampioenschap zijn Princess Peach.

{image[343076][left-half][De Kuip]}Lege Kuipvrees?

Als het bij Feyenoord niet loopt, wil het fanatieke publiek in een volle Kuip er nog wel eens achter gaan staan, maar tegen Sparta Rotterdam (1-1) was het stadion leeg door de nieuwe coronamaatregelen. In de derby van Rotterdam schoot de ploeg van Dick Advocaat slechts één keer op het doel. Dit keer kon aanvoerder Steven Berghuis zijn ploeg eens niet bij de hand nemen. Lege Kuipvrees? Het zou zomaar kunnen. Het is voor Feyenoord te hopen dat het snel weer voor een gevulde Kuip mag spelen, want in drie thuisduels twee keer gelijkspelen tegen op papier zwakkere tegenstanders is wel heel mager.

Niet te Pasveeren

Bijna 37, maar nog altijd één van de betere doelmannen van de Eredivisie: Remko Pasveer. De goalie van Vitesse straalt rust uit en is dan ook niet voor niets de aanvoerder van de Arnhemmers. Hij laat zich tegen ADO Den Haag (0-2) niet van de wijs brengen als Tannane hem 'mafkees' noemt en staat er als dat moet, bij een grote kans voor Amar Catic. Dat Pasveer één van de belangrijkste Vitessenaren is, onderstrepen zijn statistieken. Met hem in het doel hield Vitesse in vijf Eredivisie-duels al vier keer de nul, alleen tegen Ajax moest Pasveer twee keer vissen.

En dan nog even dit...

Rake Kansen Club

Oussama Tann Ah Nee! 

Zo gewoon gebleven!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen