Mijlpaal voor Miedema: eerste met 50 goals in WSL

18 oktober 2020, 16:30

Vivianne Miedema heeft in de Women's Super League een nieuw record op haar naam geschreven. De spits van Arsenal maakte tegen Tottenham Hotspur de 2-0 en tekende daarmee voor haar vijftigste treffer in de Engelse competitie. Daarmee is ze de eerste vrouw ooit die dat voor elkaar heeft gekregen. Tegen de stadsgenoot scoorde ze ook direct doelpunt nummer 51 en 52, waardoor ze haar hattrick completeerde.

De Oranje-international, 24 jaar pas, had daar evenveel duels voor nodig: in vijftig optredens was ze vijftig keer trefzeker. Afgelopen seizoen werd Miedema al verkozen als speelster van het jaar. Tevens voegde ze met een recordaantal van 22 treffers de topscorerstitel aan haar fraaie palmares toe. Miedema speelt sinds 2017 voor de Londense topclub.

De spits is als 24-jarige al all-time topscorer van het Nederlands elftal. Liefst 69 keer kwam de aanvalster tot scoren in 88 interlands. Miedema stond in de punt van de aanval toen Oranje in 2017 de EK-titel veroverde en was ook aanvalsleider toen de Leeuwinnen in 2019 doorstootten tot de finale van het WK, waarin de Verenigde Staten te sterk waren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen