Ten Hag blij met Klaassen: "Hij kan het elftal sturen"

18 oktober 2020, 17:04   Bijgewerkt: 19 oktober 2020, 08:32

Erik ten Hag is tevreden over hoe Ajax vanmiddag (zondag) over SC Heerenveen heenwalste. In eigen huis was de topclub met 5-1 te sterk voor de Friezen, waardoor ze zich herpakten na de pijnlijke nederlaag tegen FC Groningen (1-0) van voor de interlandbreak. Ten Hag was vooral erg te spreken over de teruggekeerde Davy Klaassen.

"Hij kent natuurlijk het Ajax-spel, daarom kan hij enorm belangrijk zijn in het veld. Hij heeft de gave om een ploeg binnen de lijnen sturen en neerzetten. Dat is erg belangrijk. Bovendien is hij multifunctioneel. Hij kan aanvallen en verdedigen", sprak hij voor de camera van FOX Sports. Ten Hag was sowieso tevreden over hoe Ajax voor de dag kwam. "Dit is een prima overwinning waarop we kunnen voortborduren. Uiteraard heb ik een nare smaak na de tegentreffer, maar uiteindelijk boeken we een duidelijke overwinning. Daar moeten we blij mee zijn."

Doelpuntenmaker Klaassen

De rentree makende Klaassen keek zelf ook positief terug op zijn optreden. "Als je 5-1 wint en je maakt een goal, dan ben je wel blij", glimlachte Klaassen. "Ik heb hier lang rondgelopen, dus ik weet wel iets van het Ajax-spel. Maar elke trainer heeft zijn eigen idee." Dat was tegen sc Heerenveen meteen te zien, want Klaassen nam meteen het voortouw bij Ajax in de coaching. "Het gaat beter met het team als we praten. Hoe nieuw ik ook ben. Al met al was het vandaag wel prima."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen