Dani Parejo neemt ultieme revanche op oude liefde Valencia

18 oktober 2020, 17:54

Dani Parejo heeft zondagmiddag de ultieme revanche genomen op Valencia-eigenaar Peter Lim. De middenvelder werd deze zomer door Los Che verkocht aan Villarreal, maar had eigenlijk graag in de Sinaasappelstad willen blijven. Met een heerlijke poeier van afstand besliste hij zondagmiddag de wedstrijd tegen zijn oude werkgever (2-1), ondanks een onterechte rode kaart (twee keer geel) voor zijn invallende ploeggenoot Take Kubo.

En ongetwijfeld nam Dani Parejo (31) zijn revanche met pijn in het hart, want als hij het zelf voor het zeggen zou hebben gehad, speelde hij nog bij Valencia. Bij die club wilde hij namelijk zijn loopbaan afsluiten, maar door een bizarre bezuinigingsronde van Lim bij Valencia moest hij vertrekken deze zomer. Villarreal pikte hem gratis op, net als zijn ploeggenoot Francis Coquelin, die zondagmiddag overigens op de bank begon. Ook onder andere Ferran Torres en Rodrigo namen afscheid.

Tegen een in de zomer dus uitgekleed Valencia, met Jasper Cillessen nog altijd op de bank, kwam Villarreal al snel op voorsprong dankzij een strafschop van Paco Alcácer. Uit een bijzonder fraai afstandsschot zorgde Gonçalo Guedes dat de ploegen halverwege met een gelijke stand gingen rusten, waardoor er voor Dani Parejo een hoofdrol weggelegd kon worden.

Na zeventig minuten kreeg de spelmaker de bal voor de voeten en schoot die snoeihard tegen de onderkant van de lat raak. Na zijn doelpunt weigerde de Spanjaard te juichen, aangezien hij bijna tien seizoenen speelde voor Valencia. Dat die ploeg hem beter had kunnen houden, toonde hij met zijn doelpunt in elk geval wél aan. Flinke domper was dat hij in blessuretijd het veld moest verlaten met een lichte verrekking in zijn lies. Door zijn treffer is Villarreal voorlopig in elk geval even koploper van La Liga, terwijl Valencia juist onderin bungelt.

Lees ook: Emotioneel afscheid Parejo na gedwongen vertrek bij Valencia

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen