Elia en Robben zorgen ook niet voor goals in Groningen

18 oktober 2020, 18:48   Bijgewerkt: 18 oktober 2020, 18:54

FC Groningen en FC Utrecht hebben elkaar in een matige wedstrijd met 0-0 in evenwicht gehouden. Door onnauwkeurige spel waren de ploegen niet in staat elkaar pijn te doen. In de eerste helft was de ploeg van Danny Buijs iets sterker, maar in de tweede helft nam FC Utrecht het heft in handen. De ploeg van John van den Brom kreeg enkele grote kansen, maar vond telkens Padt op haar weg. Ook invallers Eljero Elia en Arjen Robben, die beiden twintig minuten speeltijd kregen, konden niet veranderen aan de 0-0 eindstand.

FC Groningen won voor de interlandbreak met 1-0 van Ajax en kende zodoende een redelijke seizoensstart. De bezoekers, die een wedstrijd minder gespeeld hadden, hadden echter een mindere start, zeker gezien de hoge ambities die het uitsprak. Bij FC Utrecht maakten zondag twee spelers hun debuut: keeper Thijmen Nijhuis en spits Moussa Sylla waren voor het eerst te bewonderen in een FC Utrecht-tricot. Aan de overzijde maakte oud-Utrechter Patrick Joosten zijn basisdebuut, terwijl Arjen Robben na enkele weken afwezigheid weer terugkeerde in de wedstrijdselectie van de thuisploeg.

De routinier (36) zag hoe beide ploegen in de beginfase erg onnauwkeurig waren en veel ballen inleverden. Na een klein kwartier spelen kwam hier ook de eerste grote kans uit voort, maar na een goede steekpass van Gyrano Kerk vond Simon Gustafson voor het eerst op de avond Padt op zijn weg. Daarvoor deelde FC Groningen via Joosten enkele speldenprikjes uit, maar hierdoor kwam debutant Nijhuis niet in de problemen. Wel bracht hij zichzélf in de problemen door een bal vol tegen Groningen-spits Jörgen Strand Larsen aan te schieten, maar deze situatie liep uiteindelijk een sisser af.

Aan het einde van de eerste helft leek het vuur van de eerste tien minuten aan beide kanten weer wat terug te keren. Groningen was de ploeg die aanviel, maar doordat de ruimtes achter het middenveld iets groter werden, kreeg Utrecht ook iets meer ruimte om uit te breken. Weer was het FC Utrecht dat, hoewel het minder aanviel, de grootste mogelijkheid kreeg: Gustafson zag dat Sylla slim wegliep en gaf een steekpass, maar Groningen-keeper Padt was net iets eerder bij de bal dan de Franse spits.

De meest interessante periode was het laatste kwartier, waarin Robben zijn rentree maakte na zijn liesblessure die hij tegen PSV opliep. FC Utrecht, waar Eljero Elia inmiddels ook binnen de lijnen was gekomen, bleef echter de sterkere ploeg en hoefde van Robben weinig te duchten. Eenmaal had hij de kans om op zijn kernmerkende manier naar binnen te komen, maar schoot niet en speelde af: zonder succes. Anders dan Mario Götze namens PSV scoorden WK-finalisten Elia en Robben niet en voor hun clubs gold hetzelfde. Beide ploegen schieten weinig op met de remise, al zal het ambitieuze FC Utrecht er nog het meest van balen. 

Opstellingen en beoordelingen *

FC Groningen: Sergio Padt 7; Bart van Hintum 6, Ko Itakura 6,5, Wessel Dammers 6, Damil Dankerlui 5,5; Patrick Joosten 6 (65. Alessio da Cruz 6), Daniël van Kaam 6 (88. Gabriel Gudmundsson), Ramon Pascal Lundqvist 5 (76. Arjen Robben -), Azor Matusiwa 5,5, Ahmed El Messaoudi 6; Jörgen Strand Larsen 5,5 (66. Mohamed El Hankouri 5,5).

FC Utrecht: Thijmen Nijhuis 5,5; Django Warmerdam 6, Justin Hoogma 6, Tommy St. Jago 5,5, Mark van der Maarel 5,5; Sander van de Streek 6, Simon Gustafson 6,5, Adam Maher 6; Bart Ramselaar 5 (84. Daniel Arzani -), Moussa Sylla 5,5 (73. Eljero Elia -), Gyrano Kerk 6,5.

Man of the match: Sergio Padt

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen